Ruoka ja juoma

Santa Mariassa ruoka on erinomaista ja hintansa arvoista, erityisesti paikallisissa ravintoloissa. Kaiken lisäksi annokset ovat yleensä suuria ja kahvi erityisen maukasta. Varma valinta on tilata kalaa tai mereneläviä, jotka ovat takuuvarmasti tuoreita - laiturin luona on aina aamupäivisin vilskettä, kun kalastajat tulevat myymään päivän saalistaan. Ruuan jälkeen voit siirtyä johonkin lukuisista baareista, joissa myös paikalliset viihtyvät, ja nauttia viilentäviä ja virkistäviä juomia. Tarjolla on usein elävää musiikkia ja tunnelma on korkealla.

Catchupa

Catchupa, Kap Verden kansallisruoka, on ruokaisa ja maukas keitto, joka on valmistettu lihasta, kalasta, bataatista, pavuista, kaalista ja maissista – ja muista kaapista löytyvistä aineksista. Illalliselta ylijäänyt ruoka säästetään usein seuraavan päivän aamiaiseksi, ja paistetaan yhdessä pekonin ja kananmunien kanssa.

Arroz de Mariscos

Arroz de Mariscos on paikallinen pataruoka, joka valmistetaan saaren parhaista antimista eli kalasta ja merenelävistä.

Grogue

Kansallisjuoma grogue on sokeriruo'osta valmistettu viina, jonka maku muistuttaa lähinnä grapan ja rommin sekoitusta. Täydellinen juoma hyvän illallisen jälkeen ruoansulatuksen käynnistämiseksi.

Viini

Naapurisaari Fogolla tuotetaan Chã-viiniä, jota kannattaa ehdottomasti maistaa Kap Verdellä ollessasi. Hyvä idea on myös ostaa pullollinen viiniä tuliaisiksi. Erityisesti suosittelemme maistamaan valkoviiniä. Suurin osa viineistä tuodaan Portugalista, mutta useimmissa ravintoloissa on erittäin monipuoliset viinivalikoimat.

Olut

Strela on kapverdeläinen olut, joka on suosittu kaikilla saarilla. Suosituin olut kuitenkin on portugalilainen Super Bock.

Kahvi

Kahvi on suosittu juoma täällä, ja paikallinen kahvi tulee Fogon saarelta. Kapverdeläistä kahvia pidetään maailman parhaana, joten kannattaa ehdottomasti maistaa sitä.